Staking IVBO: Bruggeling mag niet de dupe worden!

 De staking bij het IVBO sleept aan. Een oplossing lijkt niet meteen in de maak. Open VLD wil dat de Bruggeling hier zo weinig mogelijk de dupe van is.

 

“Naar analogie van Blankenberge pleiten we ervoor om het tijdelijk mogelijk te maken voor e Bruggeling om het PMD gratis af te kunnen zetten op één van de containerparken” aldus gemeenteraadsleden Jasper Pillen en Jean-Marie De Plancke die respectievelijk bestuurder en ex-bestuurder zijn bij het IVBO. In Blankenberge is de technische dienst trouwens ingeschakeld om het aanwezige restafval van de straat te halen. “In Brugge moet dit ook overwogen worden, zeker als de situatie zal blijven aanslepen. Door dergelijke maatregelen te nemen en voor te bereiden zal Brugge ervoor zorgen dat de Bruggeling niet geconfronteerd zal worden met Napolitaanse of Gentse toestanden” aldus Pillen en De Plancke.


Open VLD Brugge heeft respect voor de zware job van de IVBO personeelsleden. Een sociale oplossing met respect voor de werknemer en de omstandigheden waarin ze moeten werken is nodig. “Voorzitter en Brugs schepen Frank Vandevoorde moet de belangen van de werknemers én van de Bruggeling dringend verzoenen” stellen de beide liberale raadsleden.

Open VLD Brugge roept tot slot de stad Brugge op om haar verantwoordelijkheid te nemen als vennoot van het IVBO. “Het IVBO staat voor zware financiële jaren. Alle gemeenten die vennoot zijn moeten solidair zijn. Je kan niet een perfecte dienstverlening willen en anderzijds niet voldoende bijdragen. Het is tijd dat burgemeester Landuyt duidelijkheid schept over de toekomst van Brugge binnen het IVBO en de openlijke tegenstelling tussen de coalitiepartners die de raad van bestuur verlamt, beëindigt.”