Dringend duidelijkheid nodig in Kruisabele

In de20140703_184635 wijk Kruisabele gonst het al een tijdje van de geruchten over de komst van hoogbouw. Een groot aantal bewoonde woningen zou tegen de vlakte gaan om ruimte te creëren voor nieuwe gebouwen. Uiteraard hebben de bewoners veel vragen. Ook de buren van het nieuwe project zitten met vragen, onder andere over het extra verkeer, het wegnemen van groen en de hoogte van de nieuwe gebouwen.

Brugge faalt hier op het vlak van communicatie. Puntje kwam letterlijk bij paaltje toen verschillende bewoners opeens de bekende gele borden in hun voortuin aantroffen die melding maakt van het slopen van huizen. Dit is de schaamte voorbij en mag je eigenlijk alleen verwachten in totalitaire systemen.

Ik diende meteen een vraag in om zo snel mogelijk een infozitting te organiseren voor de buurt. De bewoners organiseerden al een petitie.