• Omheining Entrepot dichtmaken: nu!

Naar aanleiding van het tragische ongeluk met ene jongeman in december werd het debat over de ligging van de zaal Entrepot in Brugge opnieuw opgepikt. Enkele weken later ben ik ter plaatse gaan kijken in welke mate de site afgesloten is en waar er eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Het is mijn overtuiging dat de site van een fuifzaal in dokkengebied het best goed afgesloten is. Niet alleen wegens het gevaar van het water maar evengoed voor het vrachtverkeer. Dokwerkers uit mijn buurt getuigden al eerder over (dronken) jongeren die in het havengebied ‘wandelen’.

941039907_6afb3e5a63_o

Tot mijn verbazing stelde ik vast dat een groot stuk van de omheining vlak aan de in- en uitgang van het Entrepot gewoon ontbreekt. De bouw van het nieuwe politiehuis naast het Entrepot zou hiervan de oorzaak zijn.

Ik heb het Schepencollege meteen om actie gevraagd om de omheining dicht te maken. Een voorzichtige overheid is er immers twee waard!