• Polemiek over live-stream voorstel is betreurenswaardig.

Ik betreur de polemiek die ontstaan in de nasleep van mijn interpellatie over het livestreamen van de Brugse gemeenteraad.  Mijn positief en constructief voorstel om de betrokkenheid van de Bruggeling bij het beleid van zijn of haar stad te verhogen, is nu een welles-nietesspelletje geworden tussen de meerderheid en een positief ingestelde journalist.

Ik betreur vooral dat het niet meer gaat over het oorspronkelijke voorstel maar dat het debat verworden is tot een administratieve en technische discussie.  Meer debat was de oorspronkelijke bedoeling, maar een dergelijk debat beoogde ik daarbij alvast niet.

De oorspronkelijke belofte van openheid en dialoog van de nieuwe ploeg klinkt na dit alles wel heel hol. Het enige plusplunt is dat er nu, zeker op de sociale media, bijzonder veel belangstelling is voor de komende zitting van de Brugse gemeenteraad. Nog een tip daaromtrent, via de hashtag #GemrB kan je alle tweets volgen!