• Bushokje-probleem typisch voor omgang met Koolkerke.

Op vraag van buurtbewoners uit Koolkerke diende ik een aanvraag in om een bushokje te laten plaatsen langs de Koolkerkse Steenweg in Sint-Jozef. De buurt daar wordt, niet zelden door Koolkerkse senioren, gebruikt om te gaan winkelen. Na het winkelen soms tot 20 minuten moeten wachten op de buslijn 4, niet overdekt en zonder zitbank, is inderdaad niet ideaal.

DSC_0154

Met college Jeroen De Keyser tijdens een vorige persactie. 

Tot mijn grote verbazing verkreeg ik een positief antwoord om een bushokje, met zitbank, te installeren… richting binnenstad. Dit is dan misschien een louter foute inschatting, het typeert toch de houding ten aanzien van de landelijke en iets verder afgelegen deelgemeente Koolkerke. Tot vervelens toe, onlangs nog tijdens de gemeenteraad, klaag ik de gebrekkige infrastructuur aan. Het parochiaal centrum en de sportzaal zijn absoluut niet meer wat we anno 2013 in een stad als Brugge mogen verwachten.

Ik heb direct de bevoegde personen gevraagd om een rechtzetting en ik kreeg alvast de mondelinge toezegging dat er zo snel mogelijk een dossier opgestart zal worden om een bushokje richting Koolkerke te laten plaatsen.