Openingsuren Brugse zwembaden: (zomers) middag zwemmen voor de werkende Bruggeling!

Ik verzocht via een schriftelijke vraag de stad Brugge om de openingsuren van de stedelijke zwembaden uit te breiden. De drie Brugse zwembaden zijn op de middag gesloten. Zeker nu de zomer eindelijk in het land is zou het aangenaam zijn mochten de vele werknemers uit de Brugse regio in hun middagpauze even verkoeling kunnen zoeken.

Maar ook tijdens de schoolperiodes zou een uitbreiding van de openingsuren mogelijk moeten zijn: de drie Brugse zwembaden zijn geografisch goed gespreid waardoor iedere werknemer in de middagpauze snel in het zwembad zou kunnen zijn.

Zwembad Jan Guilini Brugge

Overigens ben ik wel bijzonder tevreden met de avondopeningsuren. De Bruggeling kan het hele jaar tot ’s avonds laat terecht in de zwembaden, wat enorm positief is. Mijn voorstel betreft enkel de uitbreiding voor wat betreft de middaguren: de scholen die in de schoolperiodes tijdens de week gebruik maken van de zwembaden, moeten dit uiteraard blijven kunnen doen.

De stad en de bevoegde schepen doen er, zo herhalen ze toch steeds, alles aan om Brugge te promoten als sportstad. Aangezien mijn voorstel daar een steentje aan bijdraagt ben ik dus optimistisch over het antwoord van de stad!