Open Vld

Iedereen welkom op Blauw Aperitief op 23 maart!

Donderdag 23 maart 2017 organiseert Open Vld Brugge haar ‘Blauw aperitief’. Deze gaat door vanaf 18u in ‘t Santpoortje op ‘t Zand. Heb je een vraag voor de gemeenteraadsleden of hef je graag het glas in een gezellige sfeer … Iedereen welkom!

Jong Vld Brugge op bezoek in de Brugse moskee.

Jong Vld Brugge bezoekt op 9 september de Brugse Moskee. Met Jong Vld bezoeken we op geregelde tijdstippen events, instellingen en bedrijven in het Brugse.

Voor de jonge liberalen staat het begrip ‘vrijheid’ centraal. In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, geldt dit uiteraard ook voor de vrijheid van godsdienst. Maar in het bijzonder in de huidige internationale context vonden we het opportuun om onze leden kennis te laten maken van de werking van de moskee in onze stad. We waren meteen welkom.

Samen met jongerenvoorzitter Piter Puystiens herinneren we ook nog eens aan het Jong Vld voorstel dat de invoering van de zogenaamde ‘Kirchensteuer’, zoals dat in Duitsland bestaat, bepleit. Burgers kiezen daar op hun belastingbrief zelf aan welke godsdienst ze een bijdrage wensten te doen. Dit is eerlijker en zal zorgen voor een correctere verdeling over de verschillende erkende religies. Ik volg dit dossier in de gemeenteraad op en ik ben van mening dat de coalitie meer inbreng van de kerkfabrieken kan vragen. Het in het decreet op de erediensten genoemde overleg kan mijn inziens ruimer geïnterpreteerd worden. Alleen al de 30 kerkfabrieken krijgen in totaal circa 2 miljoen euro per jaar.

Open Vld Brugge: zwemmen op 6 jaar!

In Gent gaat de stedelijke sportdienst extra zwemlessen organiseren aan 10-jarigen omdat vastgesteld werd dat veel kinderen niet of nauwelijks kunnen zwemmen. Experts hebben naar aanleiding van dit nieuws gewaarschuwd voor de risico’s die verbonden zijn aan deze trend.

Volgens de eindtermen moet iedereen kunnen zwemmen na het zesde leerjaar maar in steeds meer steden, aldus nog de experts, wordt er bespaard en staat deze doelstelling daarom onder druk. Ook Brugge moet besparen. Maar deze besparingen mogen niet blind zijn. Besparen op het onderwijs en op veiligheid is taboe voor ons. De lessen moeten optimaal blijven én de factuur mag niet doorgeschoven worden naar de ouders. Mercedes Van Volcem en ikzelf onderstreepten dit nog eens bij aanvang van het nieuwe schooljaar.

Open Vld wil dan ook dat de stad Brugge deze opgetekende tendens tegenhoudt of stopt. Brugge moet ambitieus zijn: in onze stad moet ieder kind van 6 op school leren zwemmen. Een Brugs kind moet op z’n 10de vlot en veilig kunnen zwemmen. Daarom moeten voldoende financiële middelen uitgetrokken worden voor de Brugse scholen opdat ze kwalitatieve en voldoende zwemlessen kunnen organiseren. Tijdens de volgende begrotingsgesprekken gaan Mercedes en ik deze eis opnieuw herhalen.

Open Vld Brugge kiest een nieuw bestuur!

Open Vld Brugge heeft een nieuw bestuur. Jean-Marie De Plancke was de enige kandidaat om zichzelf voor de 3de keer op te volgen. Hij gaat de volgende 3 jaar de Brugse Open Vld afdeling leiden. Vlaams Parlementslid en Brugse fractieleider Mercedes Van Volcem blijft ondervoorzitter. Gemeenteraadslid Jasper Pillen wordt eveneens ondervoorzitter. Bob Verbeke en Jeroen Boeyden blijven respectievelijk penningmeester en secretaris.

“Maar liefst 47 mensen stelden zich kandidaat om zich in te zetten in het bestuur van de Brugse Open Vld, een teken dat het liberalisme in Brugge leeft” aldus voorzitter De Plancke. “Het nieuwe bestuur zal in nauwe samenwerking met de fractie in de gemeenteraad het rooms-rode beleid in Brugge volgen en ondertussen een versterkte liberale werking in Brugge uitbouwen.

Welkom op blauw aperitief op vrijdag 27 september!

De mandatarissen en het bestuur van Open Vld Brugge nodigt U graag uit op vrijdag 27 september 2013 op haar derde ‘Blauw aperitief’.  Dit gaat door vanaf 17u30 in ‘De Chalet’ op de Platse in Sint-Andries. Iedereen welkom!

Werk mee aan een nieuwe politieke lente!

Voorzitter Gwendolyn Rutten lanceerde op 12 juni haar boek ‘De geëngageerde burger’. Alle informatie over het boek, een gratis download en meer info over de consultatieronde die werd opgestart kan je op deze site vinden: http://www.politiekelente.be/

Welkom op blauw aperitief op vrijdag 7 juni!

Op vrijdag 7 juni 2013 organiseert Open Vld Brugge haar tweede ‘Blauw aperitief’.  Dit gaat door vanaf 17u in bistro Du Gaz langs de Scheepsdalelaan op Kristus-Koning.

Je kan al je vragen stellen aan de gemeenteraadsleden of gewoon gezellig een glas drinken bij hopelijk mooi weer! Iedereen welkom!

Vorming voor de nieuwe raadsleden door Open Vld 

Open Vld organiseerde de laatste weken ‘Open Vld On Tour’, een sessies waarbij mandatarissen hun nieuwe collega’s tips gaven. Ik werd uitgenodigd om in Kortrijk te gaan spreken voor een enthousiast publiek van nieuwe collega’s uit de hele provincie. Mijn powerpoint kan uiteraard gewoon opgevraagd worden!

Eerste blauw aperitief vrijdag 29 maart

Op vrijdag 29 maart 2013 organiseert Open Vld Brugge haar eerste ‘Blauw aperitief’.  Dit gaat door vanaf 17u in baristro Le Staff op de V-markt in Sint-Pieters.

Heb je een vraag voor de gemeenteraadsleden of hef je graag het glas in een gezellige sfeer met het bestuur van Open Vld Brugge… zorg dat je er bij bent!