Roadshows Mintus: Koolkerke en Zwankendamme vergeten.

Mintus, de nieuwe zorgvereniging, organiseert vanaf 20 februari een reeks roadshows over hun werking. Bij een hapje en een drankje wordt aan geïnteresseerden uitleg gegeven over de werking. “Wij vinden het positief dat Mintus de baan op gaat en in gesprek gaat met de Bruggelingen” aldus Mercedes Van Volcem die deze moderne vorm van communicatie wel kan smaken.

Helaas werd vastgesteld dat in de uitgebreide agenda de deelgemeenten Koolkerke en Zwankendamme alweer vergeten zijn. “Het is niet de eerste dat we zo’n zaken moeten vaststellen” zegt gemeenteraadslid Jasper Pillen. “Ook in het kader van het mobiliteitsplan was het onder andere voor de Koolkerkenaren pendelen naar … Zeebrugge voor hun inspraakmoment. Ik vroeg toen ook om een zitting dichter bij het huis maar dat bleek toen niet mogelijk. In Koolkerke wonen nochtans ook veel senioren met een zorgnood, nochtans het doelpubliek van Mintus”.

Gemeenteraadslid Sabine Angely-Helleputte deelt dit gevoel. “Zwankendamme is als polderdorp al moeilijker bereikbaar voor de oudere bewoners. Mintus zou ook op de plaatsen waar er geen dienstencentra of woonzorgcentra zijn, info moeten verschaffen aan de senioren en andere geïnteresseerde Bruggelingen.

De beide raadsleden gaan hierover hun OCMW-collega’s Jean-Marie De Plancke en Benedicte Bruggeman contacteren en samen met hen kijken wat mogelijk is.