Overlast door zwaar vervoer op de Brugsesteenweg – tonnagebeperking ingevoerd!

Vele buren klagen al jaren terecht over het zwaar vervoer op de Brugsesteenweg, de staat van de steenweg en de trillingen en barsten die daardoor veroorzaakt worden. De leefbaarheid en de verkeersveiligheid staan onder druk door het vele vrachtverkeer. “Sinds 2014 volg ik dit van dichtbij op en probeer ik bij de bevoegde Vlaamse Minister aandacht voor de situatie te krijgen. Vlaams Parlementslid en mijn collega in de Brugse gemeenteraad Mercedes Van Volcem steunde ons door hierover gericht parlementaire vragen te stellen” stelt gemeenteraadslid Jasper Pillen.

Jasper-6608

Verschillende acties en ook het indienen van schadedossiers via de verzekeringen werden georganiseerd. Een recente bevraging bij de bewoners van de Brugsesteenweg liet ook uitschijnen dat de A11 (nog) geen oplossing is voor deze aanslepende problematiek.

De aanhoudende druk heeft nu geholpen: sinds 7 februari zijn er verbodsborden geïnstalleerd ter hoogte van de R30 en in Westkapelle.

“Nu de borden er staan moet er nu voldoende sensibilisering en controle zijn om de handhaving te garanderen. In Dudzele, waar eerder zo’n borden werden geplaatst, zijn hieromtrent nog problemen. De Pathoekeweg of de N31 en zo verder naar de A11 zijn echt wel een voldoende alternatief voor het zwaar verkeer” besluit Jasper Pillen.