Oplossing verkeerslichten Dampoort dringt zich op

De problemen met de verkeerslichten aan de Dampoort blijven aanhouden. Gemeenteraadslid Jasper Pillen vraagt opnieuw aan de stad én aan de bevoegde Vlaamse dienst om in te grijpen. “De lichten zijn nu al een tijdje ernstig ontregeld. Op bepaalde momenten heeft iedereen op het kruispunt zeer lang rood. Op andere momenten duurt het groen licht erg kort zodat er amper wagens kunnen passeren. Hiervoor moet een oplossing komen”.

De situatie leidt tot lange wachtrijen en tot onbegrip bij veel chauffeurs. “Dit weekend stond er een rij wagens aan te schuiven tot bijna aan de boot naar Damme” kon Pillen zelf ter plaatse vaststellen.

Jasper Pillen vraagt aan de wegbeheerder om snel in te grijpen, zeker met 1 september in het verschiet. “Eventueel moet de stad politioneel waar dat mogelijk is, ondersteuning bieden”.