Positieve evaluatie openbare BBQ – hopelijk snel extra plaatsen!

Brugge heeft het gebruik van de eerste en voorlopige enige openbare BBQ positief geevalueerd. Ik kreeg dit als antwoord op mijn vraag hierover. 160920 Pillen antw-openbare barbecues

14064076_1522896834402945_1101203333532954582_nDe BBQ is gelegen in het Ruzettepark, rechtover de Brugse brandweerkazerne, aan de Vesten. De opvangbak voor as levered wat problemen op maar werd door de bevoegde diensten aangepast.

Op mijn vraag om een openbaar toilet te installeren – een steeds terugkerend probleem in Brugge – werd niet ingegaan. De stad verwijst naar de toiletten in het stadsgebouw aan de overkant van de Ring. Dit lijkt me geen afdoende oplossing.

Op mijn vraag of er nieuwe locaties zullen bepaald worden om BBQ’s te installeren werd positief geantwoord, de stad onderzoekt momenteel een optie te Sint-Andries. Hopelijk is dit de start van een grote uitrol want ik ben ervan overtuigd dat deze plaatsen en faciliteiten mensen bij elkaar brengen!