Wereldtoiletdag: snelle installatie openbare toiletten in Brugge is nodig!

Op 19 november is het wereldtoilettendag. In Brugge blijft het gebrek aan openbare toiletten, niet in het minste voor vrouwen en mensen met beperkingen, een heikel probleem. Tijdens de begrotingsgesprekken kwam ik hier telkens over tussen. Samen met Jong Vld werden in het verleden al verschillende ludieke acties georganiseerd.

 

urilift-1bdef-ref

De leden van het college struikelden de afgelopen jaren bijna over elkaar in het maken van beloftes over dit onderwerp. Er zijn acties geweest voor meer toiletten door verschillende organisaties waaraan zelfs schepenen deelnamen! En in de begroting van dit jaar staat 25000 euro ingeschreven hiervoor. Maar alweer is een jaar voorbij gegaan zonder actie en zonder resultaat. Schandalig.

 

Ik ga volgende week tijdens de gemeenteraad voor het derde jaar op een rij dit actiepunt aanhalen. In iedere moderne (toeristen)stad vind je overal nette toiletten die gratis of tegen een kleine vergoeding gebruikt kunnen worden. In Brugge zijn ze op één hand te tellen en beperkt qua openingstijden. In de uitgangsbuurten zijn die er dan nog maar enkel voor mannen. Dit is anno 2015 en na jaren van beloftes niet ernstig.