Onknapbeurt gebouw Heemkundige Kring Van Coppenolle nodig.

Het gebouw die de Heemkundige Kring M. Van Coppenolle (Moerkerkse Steenweg 104) huurt aan de Stad verdient een opknapbeurt. Er is vooral sprake van insijpeling van regenwater. Op de eerste verdieping, waar er onder andere ook archief wordt bewaard, zijn er vocht- en schimmelplekken.

Ook opfoto 2 de benedenverdieping zijn de muren geïnfecteerd met schimmel.  Bij zware regenval staat er water op de muren.

De huurders wensen dit gebouw graag vanbinnen een opknapbeurt te geven maar hiervoor zouden eerst de genoemde problemen opgelost dienen te worden. Overigens lijkt het mij in dergelijke vochtige omgeving niet ideaal om (papieren) archieven te bewaren.

Het foto 1belang van het archief kan niet onderschat worden en de inzet van de vrijwilligers en bezielers is lovenswaardig. Een oplossing is dus nodig.

Ik heb daarom in een schriftelijke vraag om herstellingswerken gevraagd.