Het rommelt in het Entrepot

Er zijn ernstige problemen gisteren bij het Entrepot, het jongerencultuurcentrum dat vooral door de Stad Brugge gesubsidieerd wordt. De zakelijke en artistieke coördinator werd gisteren ontslaan, met uitbetaling van 7 maanden wedde. Er werd hiervoor een nipte meerderheid gehaald in de raad. Sp.a was voorstander van het behouden van de dame, terwijl vooral CD&V blijkbaar de forcing voerde over het ontslag. Overigens leek er vorige week op de voorstelling van de Brugse triënnale, bijgewoond door de coördinator, geen vuiltje aan de lucht.

941039907_6afb3e5a63_o

Omdat de beheersovereenkomst eind dit jaar afloopt en de ‘verstedelijking’ van de vzw een onderzochte optie is, dient nu ingegrepen te worden. Het is overigens ook het moment om zich vragen te stellen bij de aanwezigheid van verschillende schepenen en gemeenteraadsleden in de raad van bestuur. Dat het zover moet komen is op zich al een blaam maar er is meer aan de hand: enkele van de genoemde motieven die hebben geleid tot het ontslag doen vermoeden dat de leden van de raad van bestuur zich niet of onvoldoende van hun controletaak hebben gekweten. Dit verdient duidelijkheid: voor de Brugse jeugd, de Brugse stadskas, de betrokken medewerkers en het serieux van het centrum.

Nog dit: het Brugse stadsbestuur, nochtans altijd de eerste om op de foto te gaan op allerlei events, organiseert geen officieel moment deze middag voor de 5e verjaardag van Villa Bota, een satelliet van het Entrepot. Nu eventjes liever geen vragen?