Dading: “Duidelijkheid over bestaande 150 kV-lijn is nu ook snel nodig”

Ik ben erg tevreden  over de dading die afgesloten werd tussen de stad en Elia. Als woordvoerder van Burger Initiatief Koolkerke lag ik mee aan basis tegen het protest in de noordelijke deelgemeenten van Brugge in 2010 en 2011.

Open Vld vroeg deze morgen al bij monde van fractieleider Mercedes Van Volcem inzage in de dadingsovereenkomst en wil een debat in het algemeen berek. Dat is nog maar normaal.

DSC_0198Ik blijf namelijk op m’n hoede:  dat de nieuwe 380 kV-lijn die het project Stevin omvat ondergronds Koolkerke en Kruisabele ging passeren wisten we eigenlijk al een tijdje. Over het andere luik, namelijk de afbraak van de bestaande 150 kV-lijn is het echter de laatste tijd stil.

 Nochtans heeft de Vlaamse Regering in mei 2011 beslist dat deze lijn, die maar liefst op Koolkerke alleen al 4 wijken overspant, afgebroken moet worden van zodra de nieuwe ondergrondse lijn operationeel is. Ik heb daarom meteen om duidelijkheid gevraagd aan de Stad. Het is essentieel dat alle engagementen nageleefd worden. De 150 kV-lijn moet dus verdwijnen.