Beslissing koetsenhuis te snel en te betreuren

Ik heb met verbazing kennis genomen van het nieuws om het bestaande koetsenhuis op de site Oud Sint-Jan om te vormen tot een kunstgalerij en juwelenatelier voor een Lichterveldse onderneming. Terwijl de Brugse koetsencollectie nog steeds geen onderkomen heeft en in een gesloten, bouwvallige loods staat, gaat de stad een geschikte nieuwe locatie voor deze koetsencollectie uit handen geven.

OSJ_koetshuis_fotoErfgoedkringen en hijzelf schoven de piste Koetsenhuis in het verleden al naar voor om de unieke koetsencollectie in onder te brengen. Deze piste zou momenteel ook door de Stad onderzocht worden. Dat de koetsen weg moeten uit de loods in de Groenestraat is immers zeker, de loods zal namelijk verkocht worden.

Het is jammer dat er niet werd gewacht op een definitieve beslissing over een onderkomen voor de koetsen. De stad had ervoor moeten kiezen het eigen erfgoed op deze toplocatie en in dit voor de hand liggende pand onder te brengen.

Ik ga blijven ijveren voor de restauratie en het publiek maken van de collectie van dit onderdeel van het Brugse erfgoed.