Problemen Biekorf: de oogkleppen moeten er nu echt wel af

Vanaf vanavond bedienen de buschauffeurs van de rode en groene vakbonden de halte Biekorf niet meer omdat ze dit voor de reizigers en voor zichzelf niet meer veilig voelen. De vakbonden riepen als sinds begin deze week hun leden hiertoe op. De Lijn en de Stad zouden hier officieel niet van op de hoogte zijn.

Ik interpelleerde in november al de Burgemeester over deze vraag van de vakbonden. Ik leek toen wel een fantast…

1658661_10151909236391717_1208002448_o

Ik heb begrip voor de beslissing van de bonden. Eigenlijk is het de wereld op z’n kop. Niet de vakbonden maar de Stad moet zorgen voor een aangename en veilige sfeer aan de halte Biekorf, op elk moment van de dag.

Ik vraag dan ook met dringendheid snel duidelijkheid aan De Lijn en de Stad. Het standpunt van de bonden kennen we. Maar ik wil snel weten wat de Stad en de Lijn gaan doen voor de vaak jonge reizigers die hun verstand wel gebruiken en de bus nemen na een nachtje stappen. Zal het voor hen via signalisatie duidelijk zijn dat de bussen wel nog de Markt bedienen? Of zal men de bonden overtuigen alsnog de bediening te verzekeren door bijvoorbeeld extra politie te plaatsen aan de halte? Ik ben benieuwd naar de antwoorden.