Eindelijk rust voor bewoners Leopold I-laan

Op 2 juli werden borden geplaatst aan de Bevrijdingslaan en in de Leopold I-laan om de toegang over de Canadabrug van voertuigen van méér dan 5 ton, uitgezonderd de bussen van De Lijn, te verbieden. De noodzaak om deze ingreep te doen werd aangetoond door onder andere het instorten van een plafond door het continu daveren van de weg. De route werd op permanente basis gebruikt door zwaar vervoer die de Brugse haven bedient.

Ik steunde deze maatregel in de Stedelijke Werkgroep Verkeer en trek nu de lijn door naar de Brugse Steenweg in  Koolkerke waar dezelfde problematiek zich stelt: “igenlijk nu al maar zeker na het afwerken van de A11 dient er een verbod voor zwaar verkeer in de Koolkerke dorpskern ingevoerd te worden. De talrijke barsten in gevels en vloeren van de huizen kunnen alleen maar verklaard worden door het zware wegvervoer, dit in combinatie met het slechte wegdek.

Ik ga ervoor zorgen dat de nieuwe Vlaamse Minister van Openbare Werken meteen dit dossier op zijn of haar bureau zal krijgen.