• Interpelleren over Vlamingdam? Niet toegestaan!

Ik diende, zoals bijna iedere maand, een interpellatie in. De lange reeks ongevallen en schadegevallen op de as Vlamingdam zijn voor de bewoners een echte plaag. Deze problematiek sleept al jaren aan (ik deed al acties in 2011) en bereikte een nieuw hoogtepunt vorig weekend met alweer een zwaar ongeval.

Tot mijn verbazing kreeg ik een mail van de secretarie dat ik mijn interpellatie niet mag houden.  “Men vond dit materie voor een schriftelijke vraag” was het antwoord. Schandalig is dus dat de opportuniteitsvraag  niet meer door het oppositie-raadslid kan gesteld worden. Dat is rood licht 1.

IMG_4629

Rood licht 2 is het volgende: dit is flagrant in strijd met het huishoudelijk reglement van de  gemeenteraad. Artikel 38 zegt duidelijk dat een interpellatie kan als je na een maand geen antwoord kreeg op een schriftelijke vraag. In bijlage een vraag omtrent de situatie, gedateerd en ingestuurd op 11 maart. Mijn interpellatie mocht dus zelfs niet geweigerd worden.

Deze inbreuk op de onafhankelijkheid van een raadslid is niet voor herhaling vatbaar. Ik ga zeer kritisch het antwoord op mijn schriftelijke vraag, dat ik normaal 3 weken geleden al moest ontvangen, analyseren en nieuwe acties organiseren.