• Gevaarlijke situatie in de winkelstraten!

De vroege eerste zonnestralen brengen ook dit jaar iedereen in fietsstemming, wat goed is. Maar de problematiek van het negeren van het eenrichtingsverkeer door fietsers in de winkelstraten steekt opnieuw de kop op.  Dit leidt tot gevaarlijke situaties.

Ook voor de buschauffeurs van de Lijn is de situatie gevaarlijk. Ze gaan zelf over tot het waarschuwen en berispen van fietsers vanuit hun bus, wat niet de bedoeling kan zijn. De vakbonden van De Lijn vragen overigens ook een oplossing.

langestraat

Ik pleit niet voor een repressief beleid. Politieagenten en zeker stadswachten zouden de fietsers moeten wijzen op het eenrichtingsverkeer. Het is ook noodzakelijk dat het bord dat op de hoek van de Markt en de Steenstraat duidelijker wordt geplaatst. Dit bord staat nu te ver verwijderd van de ingang van de straat.

Ik heb de Burgemeester gevraagd of de signalisatie aan de uiteinden van de 2 winkelassen (Noordzandstraat – Geldmuntstraat en Zuidzandstraat – Steenstraat) alsook die in de daarop uitkomende straten verbeterd worden zodat het eenrichtingsverkeer nog duidelijker wordt. Controle kan door de  stadswachten gedaan worden.