• De Brugse Vismarkt als uithangbord voor de Brugse culinaire traditie

Enige tijd geleden brainstormde het ‘Ei van Brugge’ omtrent een reeks van voorstellen en suggesties om van Brugge een nog levendiger stad te maken. Het ‘Ei’ was een groep Bruggelingen uit allerlei sectoren die ongebonden nadachten over de toekomst van onze stad.

De opwaardering van de Vismarkt was één van de voorstellen. Het idee was om de Vismarkt zo te renoveren dat het een echte ‘foodmarkt’ kan worden voor Brugse streekproducten.Groen Brugge pleit nu geheel terecht voor de uitvoering van dit voorstel.

Het idee van het ‘Ei’ verdient inderdaad navolging. Brugge wordt steeds bekender als de proef-, eet- en genotstad van West-Europa. Van het kleinere artisanale atelier tot de Michelin-zaken en van de goeie scores in de Gault-Millau tot zelfs culinaire musea: Brugge heeft alles.

photo

In bijvoorbeeld Madrid bestaat een dergelijke permanente markt in een oude constructie al. Lokale voedings- en drankzaken bieden er in een gezellige sfeer en in een uniek en centraal gelegen kader hun waren aan. Ik was er vorig jaar nog met Jong Vld op bezoek. Brugge heeft alle troeven om dit voorbeeld te volgen. De Vismarkt die oorspronkelijk een echte voedingsmarkt was is centraal gelegen en kan een boost gebruiken.

Polsen bij lokale voedingsartiesten leverde trouwens alleen maar positieve feedback over dit voorstel op.

Ik ga dan ook tijdens de komende gemeenteraad dit idee opnieuw lanceren. Ik diende hierover al een interpellatie in.