Inbrakengolf Koolkerke verdient opvolging!

Ik ben als gemeenteraadslid én Koolkerkenaar tevreden dat de buren uit de Romboudswijk uitgebreid en deskundig werden ontvangen door de mensen van de Brugse politie en de preventiedienst.

Het is goed dat het debat over ieders veiligheid terug op een serene manier gevoerd kan worden, na eerdere nogal ongelukkige opmerkingen die sommige politici hebben gemaakt over dit dossier. Het is nu vooral belangrijk dat de engagementen die werden gemaakt, in het bijzonder die over de aanwezigheid van meer ‘blauw op straat’, nagekomen worden.

DSC_0180

Een interessante mogelijkheid is volgens mij om, indien de buurt daarvoor openstaat, een Buurt Informatienetwerk op te richten. In verschillende West-Vlaamse gemeenten is dit al het geval. Ik kon al vaststellen dat de bewonderenswaardige inzet van de buren meer het karakter heeft van zo’n netwerk, in plaats van de burgerwacht die er door sommigen is van gemaakt. De buren helpen elkaar via het doorgeven van informatie, wat op zich alleen maar kan aangemoedigd worden. Een eventuele uitbreiding naar andere buurten is dan zelfs, mits een positieve evaluatie door alle actoren, mogelijk.

Uiteraard zal dit dossier verder opgevolgd worden, zowel in de gemeenteraad als op het terrein in Koolkerke. Ik zal ook trachten een informatieavond over het preventief beveiligen van de woningen in Koolkerke organiseren. De eerste contacten werden daarvoor al gelegd.