Lymec’s Young Leaders Meeting

Ik vertegenwoordigde dit weekend Jong Vld op de Young Leaders Meeting van Lymec, de Europese jonge liberalen, in Lissabon. Op dit jaarlijkse event komen de (onder)voorzitters van de Europese liberale jongerenpartijen samen.

logo-lymecHet thema dit jaar was uiteraard de Europese verkiezingen van volgend jaar en de manier waarop Lymec hiervoor ondersteuning kan geven aan de jongerenkandidaten.

Opvallend: in vele EU-lidstaten is de toekomst van de eenheidsmunt en de monetaire unie een echt voorwerp van (verkiezings)debat, iets wat in België toch niet het geval is.

Lymec werkt verder aan een basistekst voor de Europese verkiezingen en zal een netwerk lanceren voor de Europese jongerenkandidaten. In november zal het statutaire congres van Lymec in Boekarest hier verder over debatteren.