Flankerende maatregelen Bevrijdingslaan nodig!

Sinds enkele dagen wordt er gewerkt op de Bevrijdingslaan. “Het is duidelijk dat er snel extra maatregelen moeten genomen worden om de verkeersellende te verminderen” stelt gemeenteraadslid Jasper Pillen. “Het is op zich al een verkeerde keuze om de werken op de 2 belangrijkste zuidelijke invalswegen samen te laten plaatsvinden. Enkel de Smedenpoort, die hier niet op voorzien is, is werkenvrij als je uit Sint-Andries komt”

 Terwijl er een duidelijk mobiliteitsplan is omtrent de werken aan het station is er rond de Bevrijdingslaan een totaal gebrek daaraan. “Men wordt pas voldoende op de hoogte gesteld van de hinder eenmaal men er te midden in zit.” Er is een gebrek aan aanduidingen en aan informatie en er kunnen ook vragen gesteld worden bij de efficiëntie van de obstructies. Er worden onnodig bepaalde stukken (kruispunt, Buffelbrug) afgesloten terwijl die perfect nog een tijdje open konden blijven, zeker in een topweekend met de braderie en de Zandfeesten wanneer er toch niet gewerkt wordt.

Verkeersbord_wegomlegging

“Het is ook onbegrijpelijk dat de werking van de verkeerslichten niet aangepast zijn aan de werken. Absurd maar waar, soms staat iedereen voor het rood omdat het groen is voor een kant waar er gewerkt wordt” merkt Pillen nog op.

 

Gemeenteraadslid Jasper Pillen vraagt het stadsbestuur dan ook met aandrang om snel flankerende maatregelen te nemen en bij te sturen waar dit nog mogelijk is. “De inwoners van Sint-Andries en Kristus-Koning zijn de situatie terecht meer dan beu. Het is goed dat de er wordt geinvesteerd in betere wegen maar dit kan veel beter aangepakt worden.”