Evenementenbeleid Brugge: ‘Wel willen maar niet kunnen’

Ik vernam vandaag dat het Brugse stadsbestuur  in plaats van Pole Pole het event ‘We Can Dance’ op 10 en 11 augustus 2013 naar het strand van Zeebrugge zal halen. Brugge ging het event op 27 mei officieel voorstellen.

Het is zonder meer positief voor de Brugse jeugd, voor de uitstraling van het merk ‘Brugge’ en voor de Zeebrugse horeca dat er gewerkt wordt aan een kwalitatieve invulling van de Zeebrugse zomer.

Ik ben echter kritisch: ondanks het feit dat er nu 1 schepen van evenementen is, is de coördinatie nog altijd allesbehalve. Op 10 augustus gaat immers het druk bezochte en populaire topevent Benenwerk door. Brugge doet zichzelf dus concurrentie aan.

Ik roep dan ook het schepencollege op om snel de zomeragenda te herbekijken en een degelijke planning uit werken. Het zou te spijtig zijn voor Brugge en de Brugse jongeren om te moeten kiezen tussen 2 veelbelovende topevents.

IMG_3628