Draadloos internet in Brugge: geen bodemloze put!

Ik interpelleerde (130426 Interpellatie draadloos internet ) schepen Decleer op de vorige gemeenteraad omtrent het draadloos internet in Brugge. Ik stelde een reeks vragen, onder meer over het waarom van het falen van het systeem, een stand van zaken en over hoeveel dit de Brugse belastingbetaler al kostte.

De Schepen kon weinig uitbreiden, gelet op het geding tussen de firma Zapfi en de Stad Brugge dat momenteel hangende is voor de rechtbank.

internet-marketing-strategy-traffic1X

De schepen moest toegeven dat er al een 100.000 euro in het project is opgegaan. Op de vraag of het stadsbestuur vasthoudt aan het draadloos internet bleef ze op de vlakte. Het installeren van draadloos internet op sommige, drukke locaties (en dus niet in heel Brugge zoals oorspronkelijk gepland) zou wel nog beoogd worden.

Dit dossier verdient uiteraard opvolging. Niet alleen zijn internet hotspots in 2013 in veel steden de normaalste zaak van de wereld, de Brugse belastingbetaler moet ook weten wat met zijn/haar geld aangevangen wordt.