Koolkerke verdient beter!

Op maandag 29/4 interpelleerde ik het College over de trieste toestand van de Koolkerkse sport- en ontspanningsinfrastructuur in de Arendstraat.  Ik heb een aantal artikels voorgelezen waarin de sp.a zelf pleitte voor een opwaardering.  Ik heb ook m’n hand uitgestoken naar de 2 Koolkerkse CD&V-schepenen om hun mee in bad te trekken.

DSC_0170

Concreet stelde ik vragen over de sportzaal, het parochiaal centrum en de pastorie (die leeg zou kunnen komen te staan op termijn):

Over de pastorie en het parochiaal centrum wou men niets zeggen.

Over de sportzaal werd toegegeven dat het te klein en niet meer aangepast is. Aanpassingswerken, zo meldde de schepen van sport me, zouden wel ingepland kunnen worden de komende jaren en daarbij zou onderzocht worden in welke mate de zaal niet alleen een sportzaal zou kunnen zijn maar eveneens een ‘polyvalente zaal’.

Als uitsmijter onderstreepte ik nogmaals dat het dorpsplein van Koolkerke het kloppende hart van de deelgemeente is. Hierop werd niet gereageerd.

Ik heb nu al genoteerd in m’n agenda van 2014 dat ik de schepen opnieuw ga ondervragen over de plannen omtrent de sportzaal.