Bruggelingen voorrang voor triatlon Brugge!

Op 22 juni gaat opnieuw de triatlon van Brugge door. Dit is een topevent waarvoor talrijke sporters lang oefenen. De populariteit van deze events, zowel bij sporters als bij supporters, blijft stijgen.

Veel Bruggelingen konden zich helaas niet registreren omdat het event vol was. Vorig jaar bestond dit probleem ook al en toen werd een voucher afgedrukt in ‘Bruggespraak’ om Brugse sporters alsnog de kans te geven deel te nemen.

beginner-hardlopen

Ik vind dit een halfslachtige oplossing en ik deed een voorstel aan het College om het probleem op te lossen: net zoals bijvoorbeeld in Knokke-Heist zou er een periode voorafgaand aan de registratieperiode moeten  ingevoerd worden die enkel open is voor inwoners van Brugge. Ik meen dat mijn voorstel om dit probleem a priori op te lossen alvast een stuk praktischer is dan de vorig jaar ingevoerde a posteriori oplossing.

Uiteraard vroeg ik, voor wat betreft de deelname aan de 2013-editie, om alsnog het voucher-systeem toe te passen dit jaar.