Jasper Pillen pleit voor een kinderopvang in Brugs station!

Jasper Pillen voerde samen met de Brugse jonge liberalen actie aan het Brugse station om ook in het Brugse station kinderopvang te kunnen krijgen.

IMG_4689

De NMBS kondigde aan om in Luik en Oudenaarde te starten met een proefproject om de haalbaarheid van het organiseren van kinderopvang in stations te testen. Als deze test slaagt zal het systeem uitgebreid worden naar andere stations in het land, waaronder Oostende.

Van Brugge is er helaas geen sprake in deze lijst. De provinciehoofdstad en één van de drukkere stations van het land wordt vergeten.

De NMBS baseerde zich op een onderzoek van de gebouwen om de stations te selecteren. Jong Vld Brugge stelde daarom voor dat de stad Brugge zelf met voorstellen moet komen om samen met de partners zoals de NMBS en eventueel ook de Vlaamse of federale overheid als gebruikers van het kamgebouw kinderopvang op de site van het station mogelijk te maken.

Gemeenteraadslid Severine Maes steunt als jonge moeder de actie van Jong Vld: “De combinatie werk-gezin komt steeds meer onder druk te staan. In het verleden vroeg ik hier al meermaals aandacht voor deze uitdaging. Het is dan ook jammer dat Brugge ook deze kans mist.”

Jasper Pillen en Severine Maes menen dat dit project een ongelofelijk kans zou bieden om van Brugge een nog aangenamere leef- én werkstad te maken.