Een veiligere fietsverbinding langs Noorweegse Kaai!

Het Burger Initiatief Koolkerke vraagt een veiligere fietsverbinding van het centrum richting Koolkerke ter hoogte van de Noorweegse Kaai.

DSC_0199

Fietsers, vaak schoolgaande jeugd, uit Koolkerke en dagjes-mensen op weg naar Damme maken graag en veelvuldig gebruik van de fietsroute langs de Noorweegse Kaai.

De afgelopen jaren werden er al investeringen gedaan om voor de fietsers deze weg veiliger en comfortabeler te maken. Het Burger Initiatief Koolkerke vraagt de gewestelijke overheid om ook het laatste stuk, tussen de R30 en de Christine D’Haenstraat, zo aan te passen dat fietsers nergens meer langs deze drukke weg op de rijbaan moeten fietsen.

Koolkerke is één van de snelst groeiende deelgemeenten van onze stad. Heel veel jonge gezinnen, met schoolgaande kinderen, kozen bewust voor de dynamische maar toch landelijke nieuwe verkavelingen. De talrijke Koolkerkse jongeren verdienen een optimale en vooral veilige fietsverbinding met de binnenstad.