Monthly Archives: October 2012

Nieuw Schepencollege in Brugge is een krabbenmand!

Jong Vld Brugge neemt met verbazing kennis van de verdeling van de bevoegdheden binnen het nieuwe Brugse schepencollege. Na de verklaringen van toekomstig burgemeester Landuyt waren de Brugse jonge liberalen nog enigszins optimistisch. “De verdeling van de posten is alvast een valse start. Eerder dan de inhoud en de samenstelling van de pakketten lijkt het behouden van de postjes wel prioritair” zo stelt voorzitter Jasper Pillen.

315570_10151268766712082_1871870921_n

De Brugse jonge liberalen zien enkele pijnpunten:

Ruimtelijke Ordening, een absolute topbevoegdheid, wordt samen met Jeugd toegewezen aan schepen Demon. Het is duidelijk dat Jeugd voor de volgende legislatuur alvast een stiefmoederlijke behandeling staat te wachten. Jong Vld: “Jeugd is geen bevoegdheid die je eventjes tussen de soep en de patatten kan doen”.

Mobiliteit werd toegewezen aan een socialistische schepen. “Brugge staat stil. Essentieel is dat er een kordate aanpak komt van een aantal knooppunten. Openbaar vervoer en de fiets zijn ontzettend belangrijk maar de vele honderden Bruggelingen die geen alternatief hebben dan de auto verdienen de steun van het Brugs stadsbestuur” aldus Jong Vld Brugge.ute topbevoegdheid, wordt samen met Jeugd toegewezen aan schepen Demon. Het is duidelijk dat Jeugd voor de volgende legislatuur alvast een stiefmoederlijke behandeling staat te wachten. Jong Vld: “Jeugd is geen bevoegdheid die je eventjes tussen de soep en de patatten kan doen”.

– De toewijzing van het OCMW aan een ACW-schepen is dan wel een logische politieke stap, toch zullen de jonge liberalen kritisch zijn over het sociaal beleid van dit zeer links georiënteerde college : “De Brugse belastingsbetaler mag niet de dupe zijn van een links pamper-beleid”.

Zeebrugge Bad staat opnieuw een stiefmoederlijke behandeling te wachten. “De link met Leefmilieu is totaal bij de haren getrokken. Lokale economie en toerisme zijn bevoegdheden waaraan Zeebrugge verdient gekoppeld te worden” menen de Brugse jonge liberalen. Overigens stelt Jong Vld zich ook vragen over de onderverdeling tussen de bevoegdheden toerisme en toeristische organisaties.

Jong Vld betreurt ook dat Brugge er niet voor koos om het schepencollege in te krimpen: “Een meer rationele en homogenere invulling van het aantal schepenambten had een grote besparing mogelijk kunnen maken.”

Jong Vld Brugge kijkt alvast uit naar de inhoud die de nieuwe schepenen nu hopelijk snel gaan voorstellen.

BEDANKT!

Ik haalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 1143 voorkeurstemmen. Vanop de zesde plaats haal ik zo de tweede beste score op de Open Vld lijst na onze lijsttrekster Mercedes Van Volcem. Mercedes haalde een prachtige score!

Sp.a en CD&V Brugge sloten samen een coalitie. Open Vld wordt dus niet beloond voor 6 jaar daadkrachtig en goed bestuur mét visie. Dit is jammer, voor onze stad en voor haar inwoners.

Ons team gaat de volgende jaren keihard verder werken. Ik beloof mijn 1143 kiezers alvast een luisterend oor en een daadkrachtig en aandachtig optreden vanuit de oppositie. De campagne voor 2018 is gestart!